Nyheter på Bd Care

Bd Care meddelar gladeligen nyheter för HVB-hemmet

By april 13, 2021 No Comments

Bd Care meddelar gladeligen nyheter för HVB-hemmet

För oss är det otroligt viktigt att finnas tillgängliga dygnet runt för våra ungdomar, oavsett vad ungdomen har för behov. Därför kommer vi att genomföra en stor schemaförändring, vilket innebär att vi från den 17/5-2021 kommer att ha ständig vaken natt på boendet. En trygghet för både er som placerande kommun samt för personal och inte minst för våra ungdomar.

En annan rolig nyhet är att vi knutit an en ny expert till vårt redan kompetenta expertteam. Sedan tidigare har vi KBT terapeuten/socionomen/beteendevetaren Lisa Tendelind samt specialistläkare i barnpsykiatri och tidigare överläkare på BUP i Luleå, Antonia Risberg. Nu utökar vi detta expertteam med vår egen ”husläkare”, Göran Stjärnholm.

Göran är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin med 26-årig erfarenhet i yrket. Kompetens inom adhd/ autism gällande utredning och behandling.
Alla dessa förändringar och satsningar som vi genomför, är med syftet att bli det bästa behandlande HVB-hemmet vi kan bli. Med en stor kompetens i vårt uteslutande kvinnliga arbetslag, kan vi erbjuda en trygg plats för olika flickor med olika svårigheter och diagnoser.

Som en sista del i vår satsning kommer även vårt externa skalskydd på boendet att uppdateras. På så vis har vi gjort allt vi kan för att våra flickor och personal ska få en bra arbets– och boende miljö att vistas i.

Ni är självklart alltid välkomna att besöka oss !