Nyheter på Bd Care

Vi söker: Ansvarig chef till vår familjehemsverksamhet

By april 23, 2020 No Comments

Ansvarig chef till vår familjehemsverksamhet

Om Tjänsten

Som ansvarig för Bd Cares familjehemsverksamhet innebär det en rad åtaganden, som du kan läsa nedan. I framtiden hoppas vi även att det inkluderar ett personalansvar, när vi så småningom hoppas utöka verksamheten till fler konsulenter. Förutom personalansvar tillkommer även ansvar för bland annat arbetsmiljö, dokumentation, schema samt all planering i och omkring verksamheten.

Som Ansvarig familjehemskonsulent hos Bd Care AB ansvarar du för upp till sju familjehem i Norrbotten med omnejd. Din uppgift är att bistå familjehemmen med handledning, uppföljning av vården och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig.

Du arbetar med socialtjänster som din uppdragsgivare och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare. Du måste ha ett driv av att sälja in verksamheten till kommuner runt om i landet och ansvarar för att kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa. I din roll som ansvarig familjehemskonsulent, ingår även att aktivt arbeta för att få in fler placeringar i din verksamhet.

Som ansvarig chef är det du som tar emot förfrågningar från socialtjänsten, matchar dessa med lämpligt familjehem samt gör inskrivning i verksamheten, enligt företagets rutiner. Resor till möten, handledning, bistå andra konsulenter i deras arbete mm ingår i tjänsten.

Krav:

· Socionomexamen

· Minst fem års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller privat verksamhet

· Erfarenhet av familjehemsvård

· Utbildad i Nya Kälvesten-metoden

· Utbildad inom BBIC.

Dessa krav finns, eftersom du som ansvarig kommer att stå på vårt tillstånd vad gäller Familjehemsverksamheten och därmed måste godkännas av IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg.

Bd Care AB lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi söker en driven och flexibel person med entreprenörsanda som är motiverad att hela tiden vilja förbättra verksamheten. Du har en god samarbetsförmåga men kan och gillar även att arbeta självständigt. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då detta krävs i utredningsprocessen och rapporteringen samt att du har god datorvana.

Du är en stabil person som har god kännedom om socialtjänstlagen, med gott omdöme som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl socialtjänst, kollegor och familjehem. Då du arbetar i människors vardag och bostad, är det viktigt att du kan vara flexibel och hantera de situationer som kan uppstå.

I din roll kommer du att ingå i företagets ledningsgrupp samt ha VD som närmaste chef.

Vid intervju begär vi även utdrag ur misstanke- och belastningsregistret som en del av vår rekryteringsprocess. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du skickar in din ansökan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Ansökan

Ansök senast 5 juni
Ange referens Ansvarig familjehemskonsulent i din ansökan
Mejla din ansökan till